IMG 6789

Onze Marjolijn heeft het er al eerder over gehad, onze herhaling van de EHBO cursus. Na onze theorie examen online gehaald te hebben, was het vandaag tijd voor het praktijk examen. Om 9.00 uur moesten we in Apeldoorn zijn. Het examen duurde 4 uur. Voor ons was het de zoveelste herhaling, voor sommige de 1e keer. 

Het viel mij wel op dat er dit keer meer moeders, van kleine kinderen bij waren, die het belangrijk vonden hoe te handelen als er iets met hun kindje zou gebeuren. (Waar zijn de vaders?) Dit zouden eigenlijk meer ouders moeten doen. Het is zeer leerzaam en voor het geld hoef je het niet te laten. De (meeste) verzekeringen vergoeden de cursus, of een gedeelte of helemaal. 

Bij de 1e oefening waren Marjolijn en ik de 1e vrijwillers. Hadden we dat in ieder geval gehad. Voor een klas van 11 dames moesten wij laten zien hoe te handelen. De casus: Kleine “Frits” van een half jaar lag in zijn bed..... Hij had geen ademhaling en was bewusteloos.... wat doe je dan? Dat hebben wij dus laten zien! 

Na de theorie in praktijk te hebben gebracht en zowel de hulpverlener als het slachtoffer te hebben gespeeld zijn we weer geslaagd! Binnen 2 werkdagen krijgen we het Certificaat! 

 

En nu zit ik tevreden in het heerlijke zonnetje te genieten. Morgen is het Pasen!

Marjolijn en ik wensen iedereen hele fijne Paasdagen!190808CB E1B7 427B 949A 6E7796085C42