Blog Monique 1

 Monique Smit woont samen met Martijn en is moeder van Thijmen (5) en de tweeling (2,5) Hannah en Siemen. Iedere maand schrijft zij een stukje over haar gezin.

 

 

 

Iedereen moet het leren, althans dat is onze mening. Hier in huis zijn ook wij nu aan de beurt. Zwemles voor Thijmen is een paar weken geleden begonnen. Daar waar ik na ruim een jaar nog niet helemaal gewend ben aan de schoolplein perikelen (lees; á la luizenmoeder) , ben ik nu terecht gekomen in het zwemlescircuit. Weer een hele ander aspect. 

Thijmen had op voorhand grote praatjes: “Ik kan al duiken mama”. Maar leer mij mijn eigen kind kennen, ik wist.. dit moet ik alleen met hem doen. Want dit wordt een drama. De zondag voor dat Thijmen mocht starten zijn we dan ook bewust gaan zwemmen met zijn allen. Even lekker in het water zonder dat er iets moet. Thijmen vond dat nog wel prima maar hij wil niet onder water met zijn hoofd en hij wil de bodem kunnen voelen. Gelukkig voor hem is hij erg lang voor zijn leeftijd. En daar maakt hij ook graag gebruik van blijkt de volgende dag in zijn eerste zwemles.

De zwemjuf komt hem en zijn zwemgroepje uit de kleedkamer halen en ja hoor, huilen geblazen. Ik druk zijn hand in die van de juf en draai me om en loop weg. Ik zie andere moeders kijken met een blik van.. ‘dat mag wel wat aardiger’. Maar ik weet, als ik hier op in ga eindigt hij niet in het water. Dus ben ik eventjes ‘de loedermoeder’. Ik kijk 1 keer door het raampje en zie dat hij nog aan het huilen is. Ik besluit niet meer te kijken maar lekker 45 minuten tijd voor mezelf te nemen. Heerlijk even lezen. 

De 2eles gaat al zonder huilen, ik had een ijsje beloofd als hij de hele les niet zou huilen. En dat werkte. Lang leve de omkoping.

De 3eles gaat nog beter. Thijmen weet mij te vertellen dat hij ‘kikkervisstaarten’ heeft. Ik kijk hem een beetje vreemd aan en hij moet lachen en fluistert in mijn oor: “Mama niet echt hoor, zwemles is leuk”. Ik geef hem een kus en hij valt in slaap in de auto. Mijn lange kleine jongen met ‘kikkervisstaarten’.

Liefs, MoniquePHOTO 2019 04 08 11 38 44