MariekeMijn naam is Marieke van 't Oever. Moeder van Thijn (10) en Chiel (7). Chiel speelde tot hij naar school ging graag bij de Libelle. Ik hou zelf van creëeren en vooral van schrijven. Afgelopen februari is mijn tweede roman “Wedden!” verschenen. Verder blog ik op mijn werk en schrijf ik veel korte verhalen. Speciaal voor KDV de Libelle schrijf ik leuke korte voorleesverhaaltjes over Pien. Veel (voor) leesplezier!
 
 
Papa loopt naar de auto. 'Kom je mee Pien?' Pien doet het klittenband van haar linkerschoen iets strakker en loopt snel achter papa aan. De zon schijnt vandaag en het is een beetje koud. Papa houdt de autodeur open en Pien klimt achterin. Ze gaat zitten in het stoeltje en papa klikt de riem vast. Als papa ook in de auto zit gaan ze op weg. Pien kijkt uit het raam. Ze rijden langs het bos, voorbij de kinderboerderij, langs de bushalte. Pien kent deze weg. Dit is ook de weg naar opa en oma de Bruin. Maar vandaag gaan ze niet naar opa en oma. Vandaag gaat Pien met papa haar nieuwe fiets ophalen. Daarom zijn ze met papa's auto. Die heeft een grote kofferbak. Zo groot, dat de fiets van Pien er helemaal in past. Pien heeft de fiets zelf uitgezocht. Een week geleden. De fiets stond bijna achteraan in de winkel. Alsof hij daar speciaal op Pien wachtte. Het was de mooiste fiets die Pien ooit had gezien. Wit met een roze mandje en roze wielen. Nu is de fiets eindelijk klaar. Ze kan bijna niet wachten om te gaan fietsen met haar pop Molly in het mandje. Papa parkeert de auto voor de fietsenwinkel en stapt uit. Pien heeft haar gordel al af als papa de deur open doet. Samen lopen ze de fietsenwinkel in. De meneer van de fietsenwinkel komt er gelijk aan. 'Kijk eens aan. Jongedame, jij komt vast je fiets ophalen', zegt hij tegen Pien. Pien knikt. 'Ik zal de fiets voor je pakken.' Als de meneer van de fietsenwinkel terug komt met de fiets kan Pien haar geluk niet op. 'We hebben hem helemaal voor je opgepoetst. Glimt hij niet mooi?', zegt hij. Pien haar vingertjes gaan over het stuur naar de bel. Een roze met glitters. Die had Pien vorige week niet gezien. 'Die is nieuw', zegt de meneer. Pien bedankt de meneer ook voor de nieuwe bel. Hij knipoogt. 'Speciaal voor prinses Pien'. 'Bedankt', zegt papa tegen de meneer. Kom, prinses Pien', zegt hij. Hij pakt de fiets en loopt er mee naar de auto. 'We gaan gauw naar huis, dan kun je de hele middag fietsen op je prinsessenfiets.'
 ffe25af3 625d 4287 9772 4028e6e22de2
 
Voor meer leuke verhalen van Marieke en nieuwtjes over haar en haar nieuwe boek, kun je lezen op haar Facebookbook pagina Mariekeschrijft .